Miért jó ha van esküvőszerveződ?

Miért jó ha van esküvőszerveződ? Miben tud segíteni Nektek, jegyespároknak? Üdvözöllek, Rózsa Diána vagyok esküvő - és rendezvényszervező, illetve tanácsadó. Jelen esetben esküvőszervező. :

Határtalan öröm számomra két ember szerelmét látni, ahogyan összekötik életüket hivatalosan is. Megtiszteltetésnek érzem, hogy tudásommal és kreativitásommal segíthetem a Jegyespárokat esküvőjük szervezésében. Megkönnyíthetem számukra az előttük álló időszakot, a stressz helyett vidám készülődést tudok biztosítani. Számomra is boldogság látni munkánk gyümölcsét a nagy napon. Ez az, ami több éve elindított az esküvőszervezői pályán és óriási örömmel tölt el minden felkérés.


Kell-e nekünk esküvőszervező? Kérdezitek magatoktól.

Az esküvőszervezés hatalmas mérföldkő a párok életében, általában igen nagy lelkesedéssel vág bele minden Jegyespár. Manapság egyre többen kezdik el egyedül szervezni az esküvőjüket, így hát jogosan merül fel a kérdés: mi szükség az esküvőszervezőkre? Számos barát, ismerős, családtag átélte már a saját esküvőjét, így hasznos tanácsokkal tudnak ellátni. - Szerintetek és szerintük. :)
Érdemes-e időt szánni az esküvőszervezővel való találkozásra, ha majdnem minden elérhető az interneten keresztül? Érdemes plusz pénzt költeni egy esküvőszervezőre? Engedd meg, hogy a saját szemléletem megosszam veled.

Talán az egyik legfontosabb dolog, amiért érdemes akár csak egy találkozót megejteni egy esküvőszervezővel, hogy sokkal nagyobb tapasztalata és jóval szélesebb rálátása van az esküvők világára, mint valószínűleg Nektek. Míg Te feltehetően életed első esküvőjére készülsz, addig egy szervező már túl van jó pár
esküvőn, rendezvényen, és nem titok, ezzel együtt egy halomnyi bakin, tanulságon, amiket örömmel megoszt veletek.
Sőt! Vannak párok, akik úgy keresnek meg, hogy ez már a második házasságuk lesz, és biztosan nem szeretnék még egyszer maguknak szervezni. Ez azért van, mert negatív élményként él az első esküvőjük emléke bennük, vagy már nem fér bele az idejükbe a munka mellett egy ekkora esemény felépítése.

Mivel egy esküvőszervezőnek sokkal nagyobb tapasztalata van a szervezésében és lebonyolításában, így sokkal hatékonyabban és gyorsabban tud segíteni a problémáitokon. Egy esküvő megszervezése bizalmi feladat. A szolgáltatókkal az álmaitokat és elképzeléseiteket kell megosszátok. Minden nehézséggel, anyagi és párkapcsolati gubanccal együtt belátás valamilyen szinten a magánéletetekbe. A Nagy Napon a legbensőségesebb pillanataikban lesznek veletek a kiválasztott szolgáltatók.

Megértjük, hogy kezdetben bizalmatlanok vagytok, féltek beengedni egy idegent a magánéletetekbe. Az első találkozók arról szoktak szólni, hogy a Pár és a szervező beszélget, látják egymás személyiségét, beszélgetnek az elképzelésekről, hogy kiderüljön tud-e az adott szolgáltató segíteni a Párnak, vagy inkább más kollégát javasol maga helyett. Tehát a tanácsadás nem úgy kezdődik, hogy ismeretlenül összetalálkozunk és nekiesünk, mondd mi a problémád én meg megmondom majd Neked a tutit. Még a legtapasztaltabb szervező sem tudna ismeretlenül hasznos tanácsokkal ellátni. Egy szervezői folyamat elindítását a személyes találkozó előzi meg, ahol számtalan szempontot vizsgálunk szervezőként: személyiségtípusok, elképzelések és azok megvalósíthatóságuk.

Miben tudtok tanácsot kérni?

Lényegében bármivel kapcsolatban kérhetitek egy szervező tanácsát az esküvőtöket illetően. Ha elakadtatok, vagy csak a tapasztalatainkra vagytok kíváncsiak, hogy elkerüljétek a buktatókat, a súlyos tanulópénzt. Ezen kívül esküvői szolgáltatók ajánlásában is kérhetitek a segítségünket, a forgatókönyv megírásában és pontosításában, vagy akár a menyasszonyi ruha kiválasztásában.


Megéri fizetni egy esküvőszervezőnek?

Jogosan merül fel benned a kérdés. Szeretném először azzal a tévhittel kezdeni, hogy egy esküvőszervező nem nélkületek és a Ti tudtotok nélkül dolgozik, vagyis nem úgy segít szervezni, hogy azt sem tudja Nektek mire van szükségetek. A legfőbb aggodalmat ez szokta jelenteni. Minden szervezői munkát egy ingyenes és kötelezettségmentes személyes találkozó előz meg, ahol megismerkedtek egymással. Veletek, a Ti elvárásaitoknak megfelelően szervez. Nem tesz olyat, amit Ti nem szeretnétek, hiszen az álmaitokat helyezi előtérbe.

Egy esküvőszervezővel több hónapon keresztül, gyakran egy teljes évig működtök együtt. Fontos tudnotok, hogy a szervezői díj, amit kifizettek neki, ennek a közel egy évnyi munkának az ára.


Mégis miben tud a legnagyobb segítség lenni egy esküvőszervező?

Összetett egy esküvőszervező feladatköre:

 • Segíteni tud a számotokra legjobb esküvői szolgáltatók felkutatásában, a velük való egyeztetésekben, így nektek nem kell bizonytalanul keresgélnetek
 • Segít a szerződéskötésekben, átolvassa őket mielőtt Ti aláríjátok
 • Bemutatja a legújabb trendeket és újdonságokat, akár magazinokkal is segít szemléltetni,
 • Segít minden felmerülő kérdésben,
 • Intézkedik helyettetek, ha megbízzátok a feladattal
 • Titeket támogat és az álomesküvőtökért dolgozik,
 • Segít elkerülni a bakikat,
 • Őszintén elmondja minek mi a hátulütője,
 • Segít kordában tartani a költségvetést,
 • Mindig jó pár lépéssel előre gondolkodik, hogy az apró mozaikokból egy csodaszép kép álljon össze a végén, pont olyan, amilyet Ti megálmodtatok,
 • Ha valamin változtatni, variálni kell, azt úgy teszi, hogy a végkifejlet tökéletes legyen (igen egy rendezvény esetén elég csak egy apró változás és borul minden),
 • Egyeztet a többi szolgáltatóval (akár helyettetek is) és a Nagy Napon leellenőrzi, felügyeli a munkájukat, hogy minden úgy történjen, ahogy megbeszéltétek,
 • A Nagy Napon koordinálja az esküvőtöket.

Mégis miben tud a legnagyobb segítség lenni egy esküvőszervező?

nap folyamán végig a háttérben tevékenykednek az esküvőszervezők. Ha csak a lebonyolítással bízzák meg őket, akkor a Nagy Nap előtt a forgatókönyv minden részletét átbeszélik a Párral és aznap pontról pontra mindent betartanak, illetve betartatnak. Ők fogadják a helyszíneken a többi esküvői szolgáltatót, tájékoztatják őket, ha valami változás történik.

Összefogják egy csapatként az esküvői szolgáltatókat, irányítják őket, hogy minden a helyén legyen és közben mindenki jól végezze dolgát. Figyelik, ha valahol pici csúszás történik, vagy korábban kell szervírozni pl. a welcome drink-et, vagy a vacsorát.

Folyamatosan előre gondolkodnak és minden felmerülő problémát (mert minden egyes rendezvénynél vannak problémák) megoldanak úgy, hogy abból senki semmit nem érzékel. Bármilyen kérdéssel, nyűggel lehet hozzájuk fordulni.

Akár a ruhát kell picit varrni, vagy a hajad kezd szétcsúszni, mindig van nála megoldás. Vagyis, kívülről minden hibátlanul zajlik, tökéletességben, ahogy Ti megálmodtátok és Nektek, ill. a családtagjaitoknak, vendégeiteknek csak élveznetek kell felszabadult boldogsággal a nap eseményeit, mert a háttérben van aki, mindent kézben tart.

© Rózsa Diána Esküvőszervező. Minden jog fenntartva.