Helyszínválasztás

Rengeteg kérdés merül fel mikor a helyszínkeresésbe fogunk a párokkal, így gondoltuk írunk Nektek egy kis összefoglalót.

Sokan konkrét elképzeléssel kerestek meg minket, viszont bőven akadnak olyan párok is, akiknek csak annyi biztos SZÉP legyen, és FOGJON meg már a képek alapján is. :-)
Sajnos a Covid miatt sokan áttenni kényszerültek Nagy napjukat a következő évre, így a legtöbb helyszínen már most teltházasak a hétvégék. Az alábbi kérdéseken szoktunk átfutni, hogy tudjuk megfelelő lehet-e számotokra az általunk elképzelt helyszín.
Így a legfontosabb kérdést írtuk az első helyre, amennyiben ragaszkodtok az általatok megálmodott időponthoz.

 1. Első kérdés, amit fel kell tennetek az, hogy szabad-e a helyszín aznapra. Ha nem, akkor milyen alternatív időpontok vannak?”.
 2. Könnyen megközelíthető? Ugye semmiképp nem akarjátok, hogy a vendégek késve szállingózzanak az esküvődre? Ha egy csodás kis eldugott vidéki helyszínt választotok, a meghívóval együtt küldjetek térképet is a vendégeknek vagy hozzatok létre egy Facebook csoportot, ahol minden fontos infót meg tudtok osztani meghívottaitokkal. Semmi gond, ha kicsit nehezebb a megközelítés és nem szeretnétek a véletlenre bízni, szuper transzferjáratokat szoktunk ezesetben indítani.

 

 1. Ugyanott akarjátok tartani a bulit, ahol a szertartást? Nézzünk utána, hogy egyáltalán lehetséges-e, mire lehet szükségetek.
 2. A ti esküvőtök az egyedüli arra a napra? Ez egy fontos kérdés lehet, ha a rendezvénytermeket nem tudják megfelelően hangszigetelni és szeparálni a vendégeket Nektek szükséges gondoskodnotok róla.
 3. Amikor a különleges részleteket tervezed kedves Menyasszony, például a gyertyákat, feltétlenül érdeklődd meg, hogy használhatod-e őket a teremben vagy a tűzjelző nem lesz a barátotok. :-) Azt is jó előre tudni, hogy szórhattok-e konfettit, rizst, szirmot.
 4. Mindenképp olyan helyszínt válasszatok, ami a leginkább beleillik a költségvetésbe és passzol az esküvőtök és a ti saját stílusotokhoz. Semmiképp ne olyat, ami a násznépetek igényének felel meg. Fontos, hogy ez a Ti esküvőtök lesz!
 5. Ha a helyszínen szeretnétek átöltözni, mindenképp rá kell kérdezni, hogy van-e erre lehetőség. Nem mindenhol van öltözőszoba, sajnos.
 6. Ha azt tervezitek, hogy az esküvő előtti napon már szeretnétek a helyszínen szervezkedni, feltétlenül érdeklődj előre. Sok helyen csak az esküvő reggelén adnak erre lehetőséget. Sőt, van ahol aznap is csak 11 órától. Gondoljátok át, kivitelezhető-e minden részetekről, ha csak 11 órától kapjátok meg a termet.
 7. Kérdezzétek meg, hogy milyen dekorációt használhattok, van-e olyan elem amit tilos ragasztani, szegelni, kötözni.
 8. Amennyiben az éjszakát is a helyszínen töltenétek, milyen feltételekkel tudnak biztosítani a vendégeknek reggelit másnapra, illetve morzsapartyt lehet-e tartani. A szállásokra van-e kedvezményes ár.
 9. Hányan tudnak megszállni a helyszínen, és mekkora parkoló van? Ha a parkolási lehetőségek korlátozottak vagy fizetős helyen vannak, időben figyelmeztesd a vendégeket.
 10. Van -e létszámkorlát vagy minimum létszám a vacsorát és ültetést illetően?
 11. Mikor kell távozni? - hajnalban, másnap?
 12. A nászajándékoknak van-e széf, ahol biztonságban vannak?
 13. Gondoskodik a helyszín a teljes ellátásról? Igénybe vehetitek a szolgáltatásaikat? (Pl wellness részleg)
 14. Kérdezzétek meg, hogy megkóstolhatjátok-e a menüt, van-e esetleg nyílt napjuk.

 1. Ellenőrizd az árát mindennek, nettóban vagy bruttóban értendőek az összegek. Szervizdijat számolnak-e fel. Ajánlatban + szerződésben is.
 2. Gondoskodnak tortaállványról? Legtöbb esetben mi visszük a cukrászdától béreljük, majd az esküvő után visszavisszük.
 3. Pontosan hány óráig szervíroznak alkoholt. Milyen italcsomagok vannak. Milyen ételcsomagok vannak. Vendégvárót biztosítanak-e. Aprósütit tudnak készítenek-e, vihetjük-e a nagyi sütijét?
 4. Kreatív fotózásra van-e lehetőség a helyszínen, ha igen kültéren/beltéren?

Bizony rengeteg kérdés felmerülhet már a kersési fázisban is, az esküvőig pedig még ennél is több lesz.  Ha úgy érzitek elakadtatok a helyszínkeresést illetően, vagy nem szeretnétek mellényúlni, akkor keressetek bátran elérhetőségünk valamelyikén. :)

 

© Rózsa Diána Esküvőszervező. Minden jog fenntartva.