Milyen a tökéletes first look?

Ez lefordítva a nyelvünkre milyen a tökéletes első pillantás?

A menyasszony és a vőlegény esküvő előtti első találkozását jelzi, amikor a vőlegény először pillantja meg a menyasszonyt teljes ünnepi ötlözékben.

Hogyan lehetséges megvalósítani, hogy tudunk ideális helyszínt teremteni hozzá?

Abban viszont, hogy melyik az első pillantás tökéletes formája, már eltérőek vélemények. Mindannyiunk fejében ugyanis más kép él a tökéletes first look-ról: van, aki csak kettesben szeretné megélni ezt a pillanatot, mások kizárólag az oltárnál, az anya és az anyós előtt tudják elképzelni. Ezért is mondjuk mindig, hogy minden esküvő más, és ez így van jól. :)

 

 

Az elmúlt évek emlékei alapján számomra kétféle az első pillanat, amikor a pár a szertartáson látja meg egymást először – legyen az a templomban, vagy legyen szó a polgári szertartáson való bevonulásról.  Sokak szemébe könny szökik ilyenkor. 

Sokszor viszont még ennél is érzelmesebb az, amikor a pár a szertartások előtt külön találkozik egy csendes helyen, ahol a menyasszony hátulról megérinti a  várakozó vőlegény vállát, aki megfordul, majd meglátja élete szerelmét. Csak ők vannak ott az adott pillanatban – ez a pillanat tényleg csak az övék. Sok vőlegény ekkor hatódik meg igazán.

Van, hogy külön first look fotózást tartunk, akkor úgy érdemes időzíteni, ha már elkészült a vőlegény és a menyasszony, akkor a párral a szertartás előtt találkozunk egy megbeszélt helyen, ahol a vőlegény a fotóssal és a videóssal érkezik, a menyasszonyt pedig általában mi visszük autóval. Az utolsó percekben jelezzük a fotósnak és a videósnak, hogy hamarosan érkezünk, addig ők háttal beállítják a vőlegényt, hogy kicsit se tudjon leskelődni, és mi berobbanunk a helyszínre.

Ilyenkor lehetőségetek van fogadalmat, vagy csak egy levelet írnotok a másiknak érzéseitekről, melyet az első találkozás előtt elolvashattok. Fontos, hogy őszinte érzelmek legyenek leírva, biztosíthatlak Titeket arról, hogy amit akkor fogtok érezni jelen lesz az este egész hátralevő részében is.  :)

 

 

A fotózás végén a pár külön indul el a templomba, vagy a polgári szertartás helyszínére, hiszen a menyasszonyt nem látja a násznép a bevonulás pillanatáig. Őt visszacsempésszük a szobájába, vagy az autóban várakozunk a bevonulásig.

Hasznos tipp lehet, ha gyermek is van már a családban, hogy kérjék meg valamelyik családtagot, hogy vigyázzon rá, hiszen ezt a pillanatot érdemes csak kettejüknek megőrizni. Aztán természetesen a kreatív fotózáson már teljes lehet a csapat.

A fotós szempontok miatt (környezet, fényviszonyok, körülmények) az első találkozás időzítése és helyszínválasztása sok esetben elkülönül az esküvő folyamatáról, ami nem egyszer összhangban van a jegyespároknak azzal a kérésével, hogy vendégeik, családtagjaik lehetőleg ne legyenek jelen az esküvő ezen meghatározó eseményekor.

És zárószóként egy kis érdekesség: Nem volt ám ez mindig így. A first look, vagyis első találkozás története hosszú évekre nyúlik vissza, amikor az esküvő nem volt több a párok életében, mint szüleik üzleti egyezsége sajnos. A fiatalok nem kaptak döntési jogot az életük összekötését illetően, legtöbbször csak az esküvőn találkoztak először, és ott is csak a szertartás végén látták egymást előszőr a takaró fátyol miatt.

© Rózsa Diána Esküvőszervező. Minden jog fenntartva.