Polgári esküvők szimbolikus szertartásai

A szimbolikus kellékek segítségével még személyesebbé és emlékezetesebbé varázsolhatjuk az esküvői szertartásotokat.

Ezek akár örökre megmaradhatnak, így saját otthonotok díszévé válhatnak, melyekről mindig eszetekbe jutnak majd a megismételhetetlen pillanatok Nagy napotokról.

Lássunk néhány ötletet:

1. Folyadékceremónia, avagy fröccs készítés. Mi először csak folyadékceremóniának említjük párjainknak, hiszen bármilyen két összetevős ital készíthető. :)

2. Homoköntésnél szükségetek lesz kettő üvegre amiben két különböző színű homok található, és egy egy nagyobb üvegre amibe majd beleöntitek. Lehet akár egy homoköntő képkeret ami a ti fotótokkal színesebb, és benne a közös homok amit a ceremónia alatt töltöttetek, vagy akár gra-vírozva a monogramotokkal és az esküvő dátumával.

3. Növény ültetés
Itt egy közös csemetét ültettek egy el, amire közösen szórjátok a földet illetve majd közösen helyeztek el az otthonotokban. Itt fokozottan érdemes figyelni a menyasszonyi ruhára, ezzel szem-ben igazán szép emlék nézni, ahogy cseperedig a növényetek.

4. Lakatceremónia során két gravírozott lakatot összezártok ezzel is szimbolizálva az örökké összetartozást, és a kulcsokat vagy a szertartás helyszínén, vagy a nászút során eldobhatjátok - legszerencsésebb vízbe dobni - így kicsi az esélye, hogy megtalálja valaki. :)

5. Kötélcermónián a pár 3 db, különböző színű kötelet fon össze, az egyik szín a menyasszonyt, a második szín a vőlegényt, a harmadik szín pedig Istent (vagy az életet) szimbolizálja, a köte-lékszertartás jelképezi, hogy az esküvő napjától életetek összefonódik.

6. Puzzle kép kirakása
Közös képeteket együtt rakhatjátok ki, melyet akár egy papírra ragaszthattok, majd egy képkeretbe beletehetitek és otthonotokat díszítheti.  Célszerű maximum 20 darabból álló puzzle-t választani.

© Rózsa Diána Esküvőszervező. Minden jog fenntartva.